Over ons

Projectteam

Het idee voor dit project komt van Jan Scheepstra (oud-manager van De Roze Wolk), Adrianne Dercksen (historica), Carel Jansen (documentairemaker) en Evert van der Veen (kwartiermaker). Zij vormen een projectgroep die ondergebracht is bij COC Midden-Nederland.

AIDS penpals 2002

Over het projectteam

Adrianne Dercksen

Adrianne Dercksen (1954) is historicus met een journalistieke inslag. Zij studeerde geschiedenis in Utrecht en woont er al bijna vijfenveertig jaar. Na haar promotieonderzoek werkte ze enige jaren op de Universiteit Utrecht en had met Carel en Evert een eigen bureau voor onderzoek en communicatie. De afgelopen twintig jaar werkte zij als communicatiemanager bij twee goede doelen. In 1994 schreef zij, t.g.v. het 25-jarig jubileum van Pann, een boek over de geschiedenis van deze LHBT-jongerenorganisatie: Meer dan een feest. Andere boeken van haar: Het Goede Doel. Over goedbedoeld idealisme en doelgericht eigenbelang (2015), Geschiedenis van de onmaatschappelijkheidsbestrijding in Nederland 1920-1970 (dissertatie 1987). Adrianne werkte van 1982 – 1990 in De Roze Wolk.

Carel Jansen

Carel studeerde Bedrijfskunde in Eindhoven en Theaterwetenschappen in Utrecht. Hij werkte als researcher, producent en regisseur bij de publieke omroep. Carel is gespecialiseerd in communicatie in de breedste zin van het woord.

Jan Scheepstra (1959-2018)

Jan was tot zijn overlijden op 13 januari 2018 lid van het projectteam. Jan was medeoprichter van De Roze Wolk en De Wolkenkrabber en vanaf de start tot de sluiting manager van De Wolk. Daarnaast was hij actief in de LHBT-beweging in Utrecht onder andere als penningmeester van de EuroGames Utrecht 2005. Jan was getrouwd met Evert van der Veen.

Evert van der Veen

Evert (1960) is als kwartiermaker gespecialiseerd in het op gang brengen van complexe veranderingen in en tussen organisaties. Voordat hij fulltime kwartiermaker werd was hij manager in de openbare gezondheidszorg. Naast zijn werk is Evert dertig jaar actief in de LHBT-beweging in Utrecht onder andere als voorzitter van Stichting De Overkant (MidZomerGracht), de LHBT-adviescommissie en COC Midden-Nederland.

Comité van Aanbeveling

Rijk van Ark, Managing Director Utrecht Marketing

Jan van den Berg, filmmaker voor drsFilm

Claudia de Breij, cabaretier, liedschrijver, televisiemaker en radio-dj

Rob Tielman, emeritus hoogleraar, toonaangevend voor homo- en humanistische emancipatie

Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens en oud-burgemeester van Utrecht

Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht